BOOKtober 2016 update

Van origine was mijn idee om elke week een boek uit te lezen. Wat was ik fanatiek! Echter pakte dit meteen al heel anders uit en ik zal je uitleggen waarom.

Ten eerste kon ik vanaf het begin van deze ‘challenge’ al niet de innerlijke rust vinden om lekker een boek te lezen. Te veel gedachten, dingen die ik moet doen of plannen die ik wil realiseren en daar dus al planningen voor maak. (In mijn hoofd, nog niet concreet op papier) 

Daarnaast schort het bij mij ook aan rust in de omgeving. Ik ben altijd wel bij / met iemand. Niet erg evident als je een ‘zelf-moment’ wilt pakken. Je hebt altijd wel afleiding. Op de momenten dat ik wél mijn leesboek pakte om te gaan lezen, was mijn vriend geïnteresseerd waarover het boek ging en probeerde hij stiekem een stukje mee te lezen. Hartstikke goed bedoeld natuurlijk, maar hallo afleiding! Je kan je misschien voorstellen dat mijn concentratie dan he-le-maal weg is! 😩

Ik weet dat ik meer mezelf tijd mag en moet gunnen om een rust moment te pakken met maskertjes een goed boek, thee etc. Echter vind ik dat toch makkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl ik dit artikel schrijf zit ik namelijk ook weer in de trein op weg naar een vriendin.

Ik ben ondertussen twee hoofdstukken verder in mijn boek. Shame on me!😂 Maar ik ga toch proberen het boek uit gelezen te hebben tegen eind oktober. Hopelijk is dit een meer realiseerbaar doel dan een boek per week. 

Mocht je je nou afvragen over welk boek ik het heb of wat BOOKtober inhoudt, kan je hier klikken.

Zijn jullie wel goed in tijd voor jezelf nemen of vind je dat ook zo lastig?

Liefs, Sarina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *