Recensie | Gaby Rasters – Nooit meer bang

Hier is hij dan, mijn eerste boekrecensie.
Ik wilde dit al langer, maar ik durfde nooit tot ik laatst begon te kletsen met een collega over boeken en ik erachter kwam dat zij dus ook erg van boeken lezen houdt en haar eigen blog over boeken heeft.
Kamelia van Het boekenatelier spoorde mij dan ook aan om eindelijk eens hieraan te beginnen, want wie niet waagt wie niet wint.

Titel: Nooit meer bang
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: Z&K
Genre: roman en feelgood
Verschijningsdatum: maart 2018
Aantal pagina’s: 256 pagina’s
Taal: Nederlands
Aantal sterren: ★★★★☆

Waar gaat het boek over?

Louise bevindt zich in Brussel in een hotel wanneer ze Lennard ontmoet. Louise heeft mannen afgezworen, toch besluit ze samen met Lennard de dag te spenderen.

Aan het eind van de middag nemen Louise en Lennard afscheid van elkaar en spreken ze af elkaar over een precies een jaar opnieuw aan dezelfde tafel in hetzelfde hotel te ontmoeten.
Lennard vertrekt naar het vliegveld in Brussel en Louise rijdt terug naar huis.

Niet veel later ontmoet Maud Victor op hetzelfde vliegveld.
Maud wacht op haar vriend, maar komt tot de ontdekking dat haar relatie een andere betekenis heeft dan ze in eerste instantie dacht.
Samen drinkt Maud met Victor een kopje koffie in het restaurant van het vliegveld wanneer er paniek uitbreekt en er bommen afgaan.

Er is een aanslag op het vliegveld waar Maud, Victor en Lennard zijn. 
Overleeft iedereen dit en zal Louise Lennard volgend jaar nog zien aan hun tafeltje?

Mijn mening

Je krijgt vrij weinig tijd om een band op te bouwen met de personages van Lennard en Victor. Dit komt doordat zij getroffen worden door de ramp in Brussel.
Je bouwt meer een band op met Maud en Louise. Zij vertellen namelijk om de beurt per hoofdstuk hun verhaal over de mannen en wat voor effect zij hebben op het leven van de twee dames.

Het verhaal laat je nadenken over wat je zelf zou doen in eenzelfde situatie als je er zelf bij geweest zou zijn in Brussel in 2016.

Naast verlies komen er ook thema’s aan bod zoals: liefde, vriendschap, gezondheid, zelfstandigheid en vertrouwen.
Alhoewel het hoofdthema liefde blijft, dus het genre roman past goed bij het boek.

Conclusie

Nooit meer bang geschreven door Gaby Rasters is een boek dat zo makkelijk wegleest, dat je het in een a twee dagen hebt uitgelezen. Als je een vlotte lezer bent zelfs al in één avond.

Ondanks dat het boek geïnspireerd is door de aanslag in Brussel in 2016, is dit geen zwaarmoedig boek.

Dit boek is zeker 4 sterren waard, het is alles bijeengenomen een heel goed boek.

Laat een reactie achter: