Recensie | Janneke Willemse – Blondjes beleggen beter

Aangezien ik mijn pensioen nog niet echt zie groeien, heb ik eind vorig jaar besloten om te gaan beleggen. Niet persé met grote bedragen, maar wel om te ontdekken of het iets voor in is.
Toen ik vervolgens na een paar maanden dit boek tegenkwam, was ik natuurlijk wel benieuwd of mijn kennis een beetje overeen zou komen met de inhoud van het boek en de kennis van Janneke Willemse.

Kaft Blondjes beleggen beter

Titel: Blondjes beleggen beter
Auteur: Janneke Willemse
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Genre:
Verschijningsdatum: 2020
Aantal pagina’s: 224 pagina’s
Taal: Nederlands
Aantal sterren: ★★★★★

Over Janneke Willemse

Janneke heeft als journalist jarenlang verslag uitgebracht over het beursnieuws. In 2013 begon ze zelf met beleggen en op haar website blondjesbeleggenbeter.nl schrijft ze al jarenlang over haar eigen ervaring hiermee.
In 2018 won ze de Gouden Stier voor Beste Beleggingsexpert.
Daarnaast is Janneke nog steeds te zien als presentatrice en beurscommentator op RTL Z.

Over Blondjes beleggen beter het boek

De informatie is opgedeeld in 8 hoofdstukken. Alle 8 hoofdstukken zijn een onderdeel in je proces om de beurs te betreden als belegger.
Doordat de hoofdstukken met onderwerpen duidelijk staan aangegeven in de index, kan je snel gaan naar de stap waar jij als lezer behoefte aan hebt en vlot schakelen in je keuzes op de beurs.
Door de hoofdstukken heen staan de stappen aangegeven (ook in de inhoudsopgave) zodat je met stevige schoenen en een duidelijk doel de beurs op kan gaan.

De schrijfstijl

De schrijfstijl van Janneke is duidelijk, vriendelijk en laagdrempelig.
Er komen best wel wat vaktermen naar voren, deze zijn echter wel gearceerd. Alle gearceerde woorden staan achter in het boek met hun betekenis aangegeven.
Mocht je een woord niet begrijpen, hoef je niet speciaal naar Google om de betekenis te achterhalen. Dit heeft Janneke dus al voor je opgelost om het woord uit te leggen achter in het boek.

Door de manier van schrijven is het duidelijk, iedereen kan beleggen.
Hoeveel winst overlies je maakt, is natuurlijk niet afhankelijk van het boek. Dit ligt puur aan de markt, je keuzes en eventueel inschattingsvermogen.

Conclusie

Na Blondjes beleggen beter gelezen te hebben, voel ik mij een stuk meer zelfverzekerd in het beleggen.
Zeker gezien er over bepaalde manieren van beleggen gesproken wordt, die ikzelf al hanteerde voor het boek gelezen te hebben en daar dus ook zeker mee door zal blijven gaan.

Ik kan dit boek aan iedere vrouw en man aanraadden, zolang je geïnteresseerd bent in financiën en deze voor jou te laten groeien.

Zeker de 5 sterren waard!

Laat een reactie achter: