Recensie | Monica Roos – Liefde of luchtkasteel?

Hoe tof is het als je een plek kan geven op je platform aan een (beginnende) schrijfster. Dit is het eerste uitgebrachte boek van Monica Roos en ik vertel dan ook graag wat ik ervan vind.

Titel: Liefde of luchtkasteel
Auteur: Monica Roos
Uitgever: Boekscout.nl
Genre: romantische erotiek
Verschijningsdatum: januari 2020
Aantal pagina’s: 218 pagina’s Taal: Nederlands
Aantal sterren: ★★★★☆

Samenvatting

Jonkheer Ewout van Duijvestein is not amused als hij bij thuiskomst een halfnaakte vrouw op zijn parkeerplaats aantreft. De dame in kwestie wekt echter al snel zijn interesse en hij stelt alles in het werk om haar over te halen op Slot Duijvestein te blijven.

Michelle Lacroix is niet van plan te eindigen als nieuwste aanwinst op de lijst van Ewouts veroveringen. Toch logeert ze binnen de kortste keren op zijn kasteel en weet hij haar lichaam te veroveren met zijn opwindende spelletjes.
Maar als er liefde in het spel komt veranderen de spelregels en staat hun wereld ineens op losse schroeven.

Hebben Michelle en Ewout voldoende vertrouwen in hun eigen geluk of blijkt hun liefde een luchtkasteel te zijn?

Over Monica Roos

Zoals bijna iedere schrijver het kan beamen, is ook het voorstellen van zichzelf voor Monica niet haar favoriete moment.
Zo geeft ze ook aan liever over haar hoofdpersonen in haar verhalen te schrijven dan over zichzelf.

Zelf beschrijft ze zich als een levendige fantasie hebbende, empathische en een tikkeltje ondeugende keukenmeid. Verder houdt ze niet van schrijfopdrachten met een maximum aantal woorden.

Monica is begonnen als schrijfster door eerst fanatiek lezer te zijn geweest. De liefde om te schrijven is ontstaan door haar liefde voor het lezen.
Een paar jaar geleden won ze een schrijfwedstrijd waardoor ze alleen nog maar meer gemotiveerd raakte om haar schrijverskwaliteiten meer te gaan ontwikkelen.
Waar vele romantische boeken eindigen, gaat Monica nog een stap verder om ook te vertellen wat achter de deur gebeurt in de slaapkamer (en ook daarbuiten trouwens).

Ben hier net in begonnen en vind de eerste paar hoofdstukken nu al beter dan de 50 shades serie!

BySarien 28-8-2020

Over het boek

Monica weet door het verhaal heen spanning op te bouwen en de verschillende situaties te beschrijven.

Per perspectief krijg je een kijk ‘in de keuken’. Je leert Michelle en Ewout beiden kennen, doordat je vanuit hun beiden hun personages leest.
Soms is het niet helemaal duidelijk vanuit wie er nu verteld wordt, waardoor het even zoeken is naar de persoon die bij de gedachten hoort. Maar ook dat los je snel op door verder te lezen.

Verder gebruikt Monica duidelijke taal met een vleug ondeugende fantasy ertussen.
De erotische stukken zijn niet vulgair en toch ondeugend en beschrijvend genoeg zodat je duidelijk weet wat er bedoeld wordt en welke kant de situatie op gaat.

Conclusie

Ik kan iedereen dit boek van harte aanbevelen.
Ondanks dat ik, naast de 50 shades-serie (die ik heb geluisterd in plaats van gelezen) nog niks van erotische romans tot mij had genoten, is dit een zeer verwelkomende introductie geweest tot dit genre.

Mocht je angstig zijn of denken dat een erotische roman niks voor jou zou zijn, kan ik je met een gerust hart vertellen dat dit een boek is dat je écht wel wilt lezen. Verkijk je niet naar het genre, het is een heerlijk hartstochtelijk boek.

Dit verhaal laat sommige delen opbloeien, waarvan je dacht dat een woestijn je eindpunt zou zijn ;).

Ik kan niet wachten tot de volgende keukenroman van deze schrijfster!

Dit e-book heb ik als recensie-exemplaar ontvangen. Dit heeft geen enkel op mijn manier van recenseren. Dit blogartikel is geschreven in volle eerlijkheid.

Laat een reactie achter: