Hoe wij een gezin werden door uitbreiding.

Mijn vriend en ik wonen sinds juni 2018 samen. Dat ging zo goed dat we na een jaar besloten een echt gezin te worden.
Eigenlijk was het meer mijn keuze (in samenspraak) en vandaag vertel ik je graag hoe dat is verlopen.

Bella en Sandro in het asiel.
Sandro en Bella in het asiel.

Vaste structuur

Nadat wij beiden werkloos waren geworden in 2018, dit kan je hier teruglezen, besloten wij om pas aan een gezin te beginnen wanneer we een meer stabiel inkomen zouden hebben.

Yor gaf aan dat hij wou dat wij eerst beiden door onze proeftijd heen zouden zijn. Echter kwam ik erachter dat ik met mijn baan helemaal geen proeftijd had.
Dit komt omdat ik via een uitzendbureau aan het werk ging. Yor had daarentegen wel een proeftijd. Dus daar kon ik nog wel op wachten.
Aangezien mijn contract elke drie maanden verlengd zou worden, besloot ik geen genoegen te nemen met wachten totdat ik een langer vooruitzicht zou hebben.

Eerste kennismaking met Sandro online.

Rondneuzen op het internet.

Na de website bekeken te hebben van Dierenasiel de Bevelanden was ik helemaal verkocht!

Na een buurvrouw gesproken te hebben, wist ik ook dat ik er niet één, maar twee in huis wilde halen.
Want hoe zielig is het als Yor en ik van huis zijn om te werken dat ons gezinslid dan in zijn of haar eentje thuis zou zitten.
Je hebt het vast al geraden.. onze nieuwste gezinsleden gingen niet om menselijke baby’s. Ik heb het over furry babies!

Oriëntatie

Zoals ik hierboven al schreef, was ik direct verkocht toen ik de website bekeek.
Er was een groep van 6 katten binnengebracht, allemaal min of meer familie van elkaar. De verzorging was niet optimaal, maar het asiel gaf aan dat goede voeding en aandacht ze al op de goede weg hielp.

Het kennismaken met Bella en Sandro

Het kennismaken met Bella en Sandro was best spannend. Niet alleen omdat ik wist dat Sandro mee naar huis ‘moest’ en ik nog niet wist of Bella mee zou gaan of een andere kater die onderdeel was van de groep van zes. Maar ook omdat je nooit weet of de katten net zo enthousiast over jou zijn als jij over hen bent.

Tranen terwijl Sandro hallo kwam zeggen.

Zoals je kan zien, was het een waar tranendal bij mij. Yor was niet mee naar het asiel en aangezien we niet van plan waren om de katten binnen een maand terug te brengen (of uberhaupt ooit) was het wel belangrijk dat er al een connectie zou zijn en ook met Yor zou komen.

Een paar dagen voor het bezoek naar het asiel, hadden we meteen een paar essentiële spullen besteld. Maar deze waren nog niet binnen toen ik op een zaterdagochtend Bella en Sandro ging bezoeken. Dus helaas kon ik de lieverds nog niet mee naar huis nemen.

Een paar dagen later konden ze eindelijk naar huis komen en hun nieuwe thuis bekijken.
Sindsdien zijn we een écht gezin. Je kan merken dat Bella en Sandro aan ons gehecht zijn in plaats van het huis waar we wonen.

Sandro thuis in de doos naast ons bed.

We hopen dat deze schatjes nog lang, gelukkig en gezond bij ons mogen wonen!

Laat een reactie achter: