Mijn persoonlijke én professionele doelstellingen voor 2021.

Foto gemaakt door: Estée Janssens

Sinds 2020 stel ik doelen op. Zelf beschouw ik dit anders dan een goed voornemen. Goede voornemens sneuvelen vaak al in de eerste week of maand van het jaar. Aan een doelstelling kan je een heel jaar werken en eventueel nog bijstellen.
Mijn doelstellingen van 2020 kan je hier teruglezen.

Op 2 januari 2021 komt een terugblik van mijn doelen in 2020 online.
Nu snel delen wat ik van plan ben in 2021!

 • In september 2020 ben ik begonnen met autorijlessen en mijn autotheorie heb ik toen ook direct in één keer gehaald. Dit jaar wil ik slagen voor het rijexamen, het liefst in een keer. Dat zou helemaal mooi zijn. Het belangrijkste is toch wel het examen halen en veilig kunnen deelnemen aan het verkeer.
 • Dit jaar heb ik meteen een leesdoel van 52 boeken. Zeker als ik regelmatig recensies online wil zetten, zal ik toch ook genoeg ‘moeten’ lezen.
 • Tevens wil ik dit jaar geen nieuwe boeken gaan kopen, mijn koopgedrag liep dit jaar behoorlijk de spuigaten uit. Sommige vrienden kunnen dit beamen haha. Echter maak ik hier wel een uitzondering op wanneer ik boekenbonnen zou krijgen. Zo mag ik wel boeken vragen voor mijn verjaardag/sinterklaas/kerst én mag ik boeken kopen van het geld dat ik krijg wanneer ik mijn al gelezen boeken verkoop.
  Hier zal ik jullie later meer over vertellen..
 • Dit jaar wil ik flink gaan sparen, maar het bedrag ga ik dit keer niet delen met het internet. Dit bedrag kan namelijk nog veranderen. Voor nu heb ik mijn maandelijkse kosten berekend, echter kan hier altijd nog iets groots in veranderen. Wil in ieder geval een gezonde buffer hebben.
 • Dit is een goed jaar geweest voor ontwikkeling op het werk, dat ga ik zeker voortzetten.
  Ben daarom ook erg benieuwd wat voor opleidingen er dit jaar weer aan bod gaan komen.
 • Ook mijn zelfstudie diëtiek wil ik weer grote stappen in gaan zetten. Het wordt tijd om het huiswerk in te gaan leveren en naar een diploma te werken.
 • Nu ik het toch over diëtiek heb.. dit jaar wil ik elke dag gaan ontbijten, want dat doe ik nog veel te weinig.
 • Ik wil ook maximaal 2 keer per maand eten bestellen zoals friet. Want dat doen we nu eigenlijk ook te vaak.

Acht doelen vind ik voor nu wel genoeg, zeker aangezien ze genoeg inspanning en uitdaging vormen. Zeker het niet meer mogen kopen van boeken gaat lastig zijn. Daarom heb ik stiekem al een paar boeken gepreordered en betaald die in 2021 uit gaan komen. Dat telt nog als 2020. Verder zal ik niet gaan valsspelen. Gelukkig bestaat er ook iets als een abonnement op de bieb, mocht ik toch niet toekomen met de boeken die hier al in huis zijn.

Heb jij ook doelen voor 2021 of doe je daar niet aan? Ik hoor het graag!

2 antwoorden op “Mijn persoonlijke én professionele doelstellingen voor 2021.”

 1. Mooie doelen, lijkt me zeker haalbaar. Ik doe al een paar jaar niet meer aan echte goede voornemens, maar er komt nog wel een ’21 voor 2021′ lijstje met kleine en grote dingen waar ik me mee bezig wil houden.

Laat een reactie achter: