Uitbreiding van ons gezin tijdens het coronavirus.

Zoals je hier kon lezen zijn wij sinds juni 2019 een écht gezin.
Halverwege maart 2020 moesten ook wij gaan thuiswerken vanwege het Coronavirus. Het toeval wilde net dat ik werd gehint door een buurman over een kater die een nieuw huisje zocht.
We kregen er dus een nieuw huisgenootje bij. Hoe dat allemaal is gegaan, vertel ik je allemaal in deze update.

Biscuit op ons tv-meubel.

Wat vooraf ging.

Een half jaar na Bella en Sandro in huis hadden gehaald, kwam ik op de Facebookpagina van hetzelfde asiel een immense schat tegen die qua karakter en uiterlijk perfect bij onze katten zou passen.
Toen ik aankwam in het asiel en debater wilde ‘reserveren’, wist het asiel mij te vertellen dat er al optie op het ventje was geplaatst. Uiteindelijk heeft het ventje bij andere mensen een forever home gevonden.

Ondanks dat ik blij was dat er mensen waren die hem wouden, brak het toch een beetje mijn hart. Ik dacht ons gezin namelijk compleet gemaakt te hebben.

Niks meer aan te doen en we gingen weer verder met ons leven.

Tip van de buurman.

Tegen eind maart 2020 kwam onze overbuurman ineens aanzetten met schattige foto’s van een katertje die op dat moment in het asiel bivakkeerde.
Onze buurman weet altijd als eerste welke katten aanwezig zijn, omdat hij daar elke week vrijwilligerswerk verricht.

Ik had niet veel overtuiging nodig om het ventje te bezoeken. Bij Yor was het toch een ander verhaal.
Vervolgens, zonder het direct met Yor te overleggen, heb ik direct een optie geplaatst op Biscuit. Want wat de vorige keer was voorgevallen, zou nu natuurlijk niet gaan gebeuren.

Was Yor het hier wel mee eens?

Toen ik mijn plannen aan Yor vertelde, was hij er niet bepaald blij mee. Voor hem waren twee katten al genoeg, daarbij maakte hij zich ook wel zorgen wat dit voor effect zou hebben op Bella en Sandro.

Na veel overleg, was Yor het met mij eens dat ik naar Biscuit kon gaan kijken. Mits ik kritisch zou zijn of Biscuit wel echt bij ons gezin zou passen.

Biscuit zijn eerste week bij ons thuis.

De introductie

Ik kwam met Biscuit thuis en hij was de hele rit op de fiets heel braaf geweest. Volgens mij vond hij het wel best in het reismandje.

Thuis aangekomen hebben we Bella en Sandro eerst buiten gelaten alvorens Biscuit uit het reismandje te halen.
Op deze manier kon Biscuit op zijn gemak alle geuren ontdekken die er al waren. Het dekentje waar Biscuit op had gelegen in de reismand legden we buiten zodat onze andere kinders alvast zijn geur konden opsnuiven.

Sandro vond het als eerste prima dat Biscuit kwam, ondanks dat hij ook paar keer geblazen heeft naar hem.
Bella was echter hele andere koek. Ze bleek ziek te zijn, waardoor haar keeltje opzwol en ze verhoging had.

Ze was zo zwakjes dat de stress van nieuwe kat niet hielp. Hierdoor hebben we bella vooral in ons slaap gedeelte gehouden en Biscuit in de woonkamer. Hierdoor kon Bella op haar gemak herstellen.

Verandering van naam

Voordat Biscuit bij ons woonde, had hij de naam Messi.
Als ik een naam niet bij hem vond en nog steeds vind passen, is het wel Messi. Dit heb ik dan ook meteen gewijzigd naar Biscuit.

Aangezien Biscuit nog net geen 2 jaar was toen hij bij ons kwam wonen, vond ik dat hij nog tijd genoeg zou hebben om aan zijn nieuwe naam te wennen.

In de maanden dat we nog niet naar kantoor mochten, heb ik de gewenning tussen de katten en aan ons goed in de gaten kunnen houden. Het werk ging namelijk wel door, alleen dan thuis.

Ondertussen zijn al onze katten kinders aan elkaar gewend en hebben ze het goed met elkaar.

Laat een reactie achter: