Vertel eens.. met A Freedom Adventure.

Ashley, Kees en Kainoa met hun camper waarin zij de wereld rondreizen.
Foto eigendom van : Ashley en Kees

Alweer de tweede editie van Vertel eens.. en dit keer zijn Ashley en Kees aan de beurt. Ze zijn mogelijk al bekend bij je van A Freedom Adventure.
Vandaag heb ik hen wat vragen aan hun schenen mogen leggen. Lees snel verder voor hun antwoorden!

Vertel eens iets over jullie als gezin. Wie zijn jullie en waarom zijn jullie je blog begonnen?

Wij zijn Ashley en Kees.
Samen met onze dreumes Kainoa reizen we momenteel in Portugal en werken we aan onze blog A Freedom Adventure. Op onze blog inspireren en helpen we mensen om een vrij en avontuurlijk leven te gaan leiden.

Sinds we elkaar kennen, reizen we al veel. We verkochten allebei ons koophuis, kochten een camper en reisden voor 6 maanden door Europa. Daarna hebben we een aantal weken in de sneeuw gewerkt, waarna we de camper verruilde voor het vliegtuig!

Ons avontuur begon in Sri Lanka. Telkens boekten we one way tickets om zo naar de volgende bestemming te reizen. Zo hebben we uiteindelijk door Sri Lanka, Malediven, Nieuw Zeeland, Japan, China en Hawaii gereisd! En allemaal op een unieke manier.

In Hawaii kondigde Kainoa zich aan (vandaar de hawaiiaanse naam) en zijn we terug naar Nederland gevlogen.
We hebben toen een online theewinkel opgezet met het idee om te blijven reizen. Echter bleek er veel meer logistiek bij te komen kijken dan we dachten en besloten we het roer wederom om te gooien en een compleet locatie onafhankelijk bedrijf op te zetten.
Zo is A Freedom Adventure begonnen!

Binnenkort zullen we verschillende online cursussen lanceren om mensen te helpen ook vrij en avontuurlijk te gaan leven. We bieden een roadmap aan waardoor je met kleine stapjes steeds dichter bij je droomleven komt. Want het leven is te kort om alleen te dromen, het is tijd om ook je dromen te gaan leven!

Wat is het meest rare wat jullie hebben meegemaakt tijdens het reizen?

Buiten het feit dat iedereen mondkapjes in het openbaar draagt, kijken we eigenlijk niet echt meer op van dingen. We moesten dus ook even diep graven naar wat het meest rare is wat we meegemaakt hebben.
We hebben onlangs een muis in de camper gehad en dat was wel echt heel vervelend en een rare ervaring. We leven op zo een kleine ruimte en het idee dat er dan een ongewenste huisgenoot rondsnuffelt (die daadwerkelijk alles kapot knaagt) is niet echt fijn.
Na een aantal pogingen om hem diervriendelijk te vangen moesten we toch rigoureuzer te werk. En nog duurde het super lang voordat hij uiteindelijk weg was. Dat was wel weer een avontuur ja…#vanlife 😉

Samen lopen over het strand om te surfen.
Foto eigendom van : Ashley en Kees

Waar kunnen wij jullie totaal niet voor wakker maken midden in de nacht?

Nou, eigenlijk willen wij sowieso gewoon lekker slapen ’s nachts haha. Het is inmiddels al bijna 2 jaar geleden dat we überhaupt een nacht doorgeslapen hebben, want Kainoa wordt nog steeds minimaal 2x per nacht wakker.

Het enige waar je ons nog WEL voor mag wakker maken zijn gave natuurfenomenen! We zouden bijvoorbeeld heel graag het noorderlicht willen zien. En de super heldere sterrenhemels fotograferen is ook nog wel iets waar we voor wakker willen worden.

Is het reizen voor jullie veranderd sinds het coronavirus? Zo ja, wat is er nu anders aan?

Het reizen is voor ons zeker veranderd ja. Waar we normaal veel vrij stonden en de golven achterna reden, zoeken we nu voor langere tijd plekken op waar we kunnen staan tijdens de lokale lockdowns. Ook ben je continu bezig met het in de gaten houden van de regels.

Het reizen is dus een stuk minder relaxed geworden en we moeten meer naar het nieuws kijken. Desalniettemin vinden we het nog steeds fijner om in onze camper te wonen dan in een drukke stad in tijden van corona. Eigenlijk zitten we met zijn drieën in een soort van mini quarantaine 😉

Jullie willen simpel en vrij leven. Hoe gaan jullie dit vormgeven wanneer Kainoa de leeftijd bereikt om naar school te gaan?

Wij hebben het voornemen om de eerste jaren zelf onderwijs te verzorgen. Idealiter doen we dat totdat Kainoa de leeftijd heeft om naar de middelbare school te gaan. In die periode is het belangrijk dat kinderen ook een eigen plan kunnen trekken. Maar voorlopig is het zover nog niet natuurlijk.
Als tegen die tijd blijkt dat Kainoa wel heel graag naar school wilt, dan mag dat natuurlijk. Dan passen we onze plannen daar weer op aan. We zijn heel flexibel en vinden het het belangrijkste dat onze leefstijl bij ons hele gezin past.

Ashley en Kainoa kijken naar de zee.
Foto eigendom van : Ashley en Kees

Zijn jullie meer ochtend- of avondmensen?

We zijn ochtendmensen. En Kainoa ook want die wordt standaard rond 5 uur wakker. ’s Avonds liggen we eraf en vaak gaan we rond 9 uur al naar bed! We kunnen ons niet meer voorstellen hoe het is om tot een uurtje of 12 op te blijven haha. Dat wordt wat met oud en nieuw 😉

Wat voor dromen en doelen hebben jullie voor elkaar in 2021?

Eigenlijk leven we onze droom nu al! We hopen uiteraard dat corona minder wordt zodat we vrijer kunnen rondreizen. Nu staan we bijvoorbeeld op een plek in het binnenland. Maar het liefst overnachten we aan zee want we zijn fanatieke surfers.
Dus we willen in 2021 meer surfen. Daarnaast staat 2021 in het teken van zoveel mogelijk mensen inspireren om ook een vrij en avontuurlijk leven te gaan leiden! 2020 stond in het teken van A Freedom Adventure starten, 2021 wordt het jaar dat we doorpakken. Ook zullen we meerdere manieren van passief inkomen gaan integreren in de website. 

Wat zouden jullie graag willen weten van mijn volgende gast?

We willen graag weten van jouw volgende gast: Hoe ziet jouw droomleven eruit?

Ben je benieuwd naar de vorige editie van Vertel eens.. met Het Boekenatelier? Klik dan hier.

2 antwoorden op “Vertel eens.. met A Freedom Adventure.”

Laat een reactie achter: