Vertel eens.. met Het boekenatelier

Een nieuwe maand en ook een nieuwe rubriek.
Want ondanks dat ik het leuk vind om jullie dingen te vertellen , is het vast ook leuk om af en toe over iemand anders te lezen.
Speciaal daarom vuur ik elke maand wat (on)gebruikelijke vragen aan iemand de schenen.

Voor deze maand is dat Kamelia van haar blog Het boekenatelier!

Foto eigendom van Kamelia

Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je en waarom ben je je blog begonnen?

Ik ben Kamelia, 23 jaar, een enorme theeleut en om eerlijk te bekennen ben ik nogal een bezig bijtje. Vervelen doe ik nooit in ieder geval haha. Naast mijn werk heb ik namelijk een eigen blog, recenseer ik ook boeken voor andere websites, schrijf ik gedichten die je kunt lezen op het woordenatelier, ben ik mantelzorger en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Aangezien ik boeken recenseer, lees ik heel erg veel in mijn vrije tijd. Daarnaast kan ik ontzettend genieten van een lange wandeling in de natuur. Is het niet met een vriend of een vriend, dan is het wel mijn leenhond (de hond van mijn nichtje). Het liefst lees ik onder een dekentje met een theetje en mijn kat Felix naast me wanneer de wereld in slaapstand staat. Ik ben een enorm avondmens en vind het altijd zo fijn, het moment waarop het lijkt alsof je voor even alleen op de wereld bent. De nacht bezorgt mij ontzettend veel ideeën en laat mij op mijn creatiefst zijn. 

Voor ik mijn eigen blog begon heb ik voor verschillende marketing- en communicatiewebsites geschreven. Dit vond ik erg leuk om te doen en het was mijn wens ooit mijn eigen blog te gaan beginnen. Ik wist alleen niet in wat. Vorig jaar begon ik met het recenseren van boeken voor Chicklit en dit beviel mij zo goed dat ik in december 2019 met mijn eigen blog ben begonnen, genaamd het boekenatelier. Hier komen al mijn passies samen; lezen, schrijven fotograferen en natuurlijk social media. Mijn blog is mijn creatieve uitlaatklep.

Waar is je liefde voor lezen begonnen?

Mijn liefde voor lezen is ontstaan dankzij mijn opa en oma. Iedere keer als ik daar als klein meisje op bezoek kwam werd er wel een verhaaltje voorgelezen of zongen we liedjes uit een boek. Ieder jaar wanneer ik jarig was kreeg ik een nieuw deel van Jip en Janneke cadeau. Deze boeken heb ik echt verslonden! Later werden dat de boeken van hoe overleef ik. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd een vakantielezer was. Sinds ik mijn blog heb ben ik meer gaan lezen en dat bevalt me enorm.

Foto eigendom van Kamelia

Wat is het meest rare wat je ooit hebt gedroomd?

Poe, hier stel je me een vraag zeg… Ik was een keertje bij een vriendin blijven slapen en toen hadden we echt de grootste lol. Toen ik de volgende dag wakker werd kon ik mijn droom van die nacht in geuren en kleuren beschrijven. ‘Waterapen om mijn hoofd en hippies, hippies!’ Nouja, dat was de beschrijving van mijn droom toen en iedere keer wanneer ik die vriendin zie komt die droom en vooral die quote wel ter sprake haha. Hebben er nog steeds de grootste lol om.

Je eet geen vlees, waarom is dat?

Het klopt inderdaad dat ik geen vlees eet, maar af en toe eet ik wel vis hoor. De reden hiervoor is dat ik het gewoonweg niet lekker vindt. Op mijn negende heb ik dit aan mijn ouders vertelt en sindsdien eet ik het niet meer. Af en toe in de zomervakanties at ik een stukje vlees wanneer we op vakantie waren bij mijn oma in het buitenland. Maar eerlijk gezegd is het vlees daar met niks te vergelijken met wat we hier in Nederland hebben. Momenteel hoef ik het ook echt niet te proberen om het nog te eten. Mijn maag is het niet gewend en ik kan dan flink ziek worden als ik het dan toch eet.

Hoe ziet jouw ideale avond eruit?

Ik ben naast mijn werk erg druk bezig met mijn blog. Dit probeer ik zoveel mogelijk op vaste dagen te doen, zodat ik doordeweeks in de avond wat tijd voor mezelf heb. Mijn ideale avond is dan ook een ontspannen avondje. Telefoon uit, kopje thee erbij, heerlijk onder een dekentje duiken met een goed boek. In de zomer vind ik het fijn om lekker lang buiten te zijn en een wandeling te maken met een vriend of vriendin of te genieten op het terras. Per seizoen verschilt het dus eigenlijk een beetje hoe mijn ideale avond eruitziet.

Foto eigendom van Kamelia

Wat gun jij jezelf over 45 jaar en wat eet je op dat moment?

Je weet nooit wat het leven je brengt, maar ik hoop dat ik over 45 jaar vooral gelukkig ben. Maar ook dat ik niet alleen hard heb gewerkt, maar ook genoten heb van het leven. Ik ben een echte Bourgondiër, en ik vind dat er altijd wel reden is voor taart. Hopelijk blijf ik dat erin houden.

Wat zou jij graag van mijn volgende gast willen weten?

Wat een leuke vraag! Van je volgende gast zou ik graag willen weten of het een ochtend- of avondpersoon is en of watvoor dromen en doelen hij of zij heeft voor 2021.

Kamelia is niet alleen druk in de weer met haar boekenblog Het boekenatelier, maar schrijft ook gedichten en post deze op haar Instagram Het woordenatelier. Dus wil je meer van haar zien? Volg haar dan ook meteen even overal op Instagram!

Laat een reactie achter: