de koffie/thee TAG

Ik kwam deze tag tegen bij Sharon Marlie en vervolgens ook bij Teske, na wat zoeken op internet. Het leek mij wel leuk om een tag in te vullen en jullie iets meer over mij te weten laten komen!

Met wie dronk jij je eerste kopje koffie? Je eerste kopje thee? Hoe smaakte dat?

Koffie heb ik volgens mij voor het eerst gedronken in 2013 op het werk met mijn baas. Hij had het kopje voor mij gezet in de veronderstelling dat ik koffie dronk. De eerste slok vond ik VERSCHRIKKELIJK! Zo bitter! Hier heb ik vervolgens melk bijgevoegd en daarna nog eens suiker. Echter vond ik de smaak alleen maar erger worden. Sindsdien geen koffie meer geprobeerd.
Wanneer ik mijn eerste kopje thee heb gedronken, kan ik mij niet herinneren. Dat is al zolang geleden! Al sinds ik mij kan heugen kreeg ik vaak thee bij mijn moeder thuis en bij mijn Bonma. Ik ga er vanuit dat ik die kopjes thee lekker vond, want ik drink het nog steeds!

Met wie drink jij graag koffie of thee?

Het liefste drink ik thee in mijn eentje. Thee geeft mij toch een rustgevend gevoel en het sluit aan bij mijn idee van puurheid. Even je gedachten de loop laten en adem kunnen halen tussen alle drukte. Als ik dan wel thee drink met anderen erbij, doe ik dat het liefste met mijn moeder of met mijn oud-huisgenootjes op bank met een fleecedeken en een film aan.

Op welke momenten van de dag drink je koffie of thee?

Op geen enkel moment van de dag hoef je mij koffie voor te schotelen, geen denken aan haha! Wat thee betreft probeer ik te streven naar een kopje thee in de ochtend, maar dat mislukt bijna altijd. Eigenlijk drink ik thee altijd wanneer ik er zin in heb. Ongeacht het tijdstip 🙂

Wat is je favoriete koffie/thee?

Vroeger was mij favo thee rooibos, de afgelopen jaren was dat sterrenmunt thee. Nu heb ik niet meer een favoriete thee, wel ben ik eerder geneigd om op een terras verse muntthee te bestellen of sterrenmunt.

Wat is je favoriete koffie/theemerk?

Ik zou hier geen specifiek merk kunnen noemen. Ik wissel ontzettend vaak van theesmaak, maar ook van merk! Wie weet wat het ooit zal worden..

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Qua koffie probeer ik helemaal niks meer uit, maar met thee kan het niet gek genoeg zijn! Tenzij er kneiter veel kaneel in zit. Dan sla ik graag een kopje over! Ik vind kaneel in de thee prima zolang het niet proefbaar is, evenals andere producten met kaneel.
Laatst heb ik nog de Sinterklaasthee gekocht van Simon Lévelt en 6 verschillende smaken van Natural Temptation.

Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?

Op dit moment heb ik de volgende smaken in de aanbieding voor mijn gasten:
Kruidvat – Dreaming
Pickwick – Sterrenmunt
Pickwick – Apple pie
Lipton – Forest fruit tea
Natural Temptation – Rise and shine
Natural Temptation – Lots of love
Natural Temptation – Wish you luck
Natural Temptation – Thanks a lot
Natural Temptation – Home sweet home
Natural Temptation – Pretty and pure
Simon Lévelt – Sinterklaasthee
Genoeg keuze dus!

Waar koop jij je koffie en thee?

Als ik weet dat er visite gaat komen die graag koffie drinkt, ga ik snel even naar de supermarkt voor oploskoffie. Ik geloof best dat het lang niet zo lekker smaakt als luxere koffie uit koffie machines, maar ik ga niet zo’n heel ding aanschaffen wanneer ik er zelf geen gebruik van maak. Vind ik ze te prijzig voor.
Thee kocht ik altijd in de supermarkt, maar nu ook bij de natuurwinkels, online en bij Simon Lévelt in de winkel.

Hoe drink jij je standaard kopje koffie/thee?

Ik drink ALTIJD mijn thee zonder melk of suiker. Dus puur getrokken uit het zakje én het moet ‘lang’ getrokken hebben, zodat je geen slootwater drinkt, maar écht thee 😉

Wat vind jij het lekkerst bij de koffie of thee?

Over het algemeen snoep ik niks bij de thee. Als er visite is komt er trouwens wel altijd allemaal lekkere dingen op tafel bij de thee. Chocola, koekjes, dipjes.. niets is dan te gek!

Nooit meer koffie of nooit meer thee?

Dit is een super makkelijke voor mij! Nooit meer koffie hahaha.

Wat voor thee of koffie drink jij het liefst en wanneer?

Liefs,

img_0059

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *