Recensie | Kate Arnell – In 6 weken naar zero waste

Jullie weten dit nog niet, maar ik ben al enkele jaren bezig om minder afval te produceren, dus wanneer ik een boek tegenkom die mij daarmee verder kan helpen, raak ik geïntrigeerd.

Dit keer review ik het boek van Kate Arnell genaamd In 6 weken naar zero waste. Benieuwd of ik er wat uitgeleerd heb of dagdienst een absolute must have is voor jou? Lees dan maar gauw verder.

Titel: In 6 weken naar zero waste
Auteur: Kate Arnell
Uitgever: Good Cook
Verschijningsdatum: februari 2020
Aantal pagina’s: 224 pagina’s
Taal: Nederlands
Aantal sterren: ★★★★☆

Samenvatting

Kun je in anderhalve maand tijd jouw leven afvalvrij maken? Ja, dat kan! In 6 weken naar zero waste laat op verrassend eenvoudige wijze zien hoe je dat doet.

Van de keuken tot de badkamer, onderweg, p je weg of in een restaurant: overal kun je met weinig moeite (en een paar handige trucs en recepten) de hoeveelheid afval die jij produceert minimaliseren.

Dit is mijn praktische stap-voor-stapgids naar een zero waste-leven. Maar let op: je hoeft niet perfect te zijn. Ook gewoon iets minder afval produceren helpt al enorm. Je vind in dit boek dan ook grote én kleine tips om duurzamer te leven.

Kate Arnell

Over de schrijver

Vroeger wilde Kate een professioneel Ierse danseres worden. Toen dit niet doorging, besloot ze een tv-presentatrice te worden.

Fast forward jaren later, werd Kate uit 10.000 kandidaten gekozen tot presentatrice for TMF, onderdeel van MTV. Hier leerde Kate presenteren en sterren interviewen.
Na ervaring opgedaan te hebben bij MTV, heeft ze nog tal van andere shows gepresenteerd.

Deze presentatie skills heeft ze uiteindelijk gebruikt voor haar YouTube kanaal en haar blog ECO BOOST. De inspiratie om hiermee te beginnen kreeg Kate door een krantenartikel over een gezin in Californië dat hun afval tot een minimum wist te brengen.

Door haar inner eco geek los te laten is haar boek tot stand gekomen.

Over het boek

Zoals de titel al zegt, leer je in 6 weken een zero waste leven te leiden.

Vooraan in het boek wordt uitgelegd wat de 7zeven basisregels zijn in zero waste, krijg je voordelen om dit boek te gebruiken en worden er mythes ontkracht.

Vervolgens in hoofdstuk 1 krijg je een wekelijkse stappenplan. Heb je liever de weken in een andere volgorde? Dan kan je de weken omwisselen en de weken op je eigen manier indelen. Het is maar net waar je zin in hebt.

In hoofdstuk 2 wordt je meegenomen in zero waste te hanteren buitenshuis. Hoe beoefen je een zero waste leven op het werk, bij vrienden en familie, als je reist of wanneer je kinderen hebt?

Hoofdstuk 3 bezorgd je een paar zero waste recepten. Zo hoef je niet meer klauwen met geld uit te geven aan beauty producten, grof schoonmaaksector of meer te betalen voor boodschappen, wanneer je het makkelijk zelf kan maken.

Tot slot staat er achter in dit boek een lijst met adressen zoals websites waar je zero waste hulpmiddelen kan kopen, waar je fijn tweedehands kan winkelen, bulk- en verpakkingsvrije winkels, handige bogs en nog veel meer.

Conclusie

Zeker voor beginnende- of nieuwsgierig mensen in een zero waste leven, is dit boek zeer geschikt.
Het boek is overzichtelijk ingedeeld en mooi vormgegeven.

Ik leen dit boek dan ook al geregeld uit aan bekenden.

Let op: Ben je veganist? Weet dan wel dat er sommige recepten in staan waar dierlijke ingrediënten voor gebruikt worden. Dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij deze ben je alvast gewaarschuwd.

Laat een reactie achter: